Navalny'nin Ölümü ve Eşi Yulia Navalnaya'nın Kararlı Tepkisi. ''Mücadeleye Devam''

 

Yulia Navalnaya

Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin dul eşi Yulia Navalnaya, Pazartesi günü kocasının özgür bir Rusya için mücadelesine devam edeceğini ifade etti ve destekçilerini Başkan Vladimir Putin'e karşı daha büyük bir öfkeyle harekete geçmeye çağırdı.


Navalnaya, Putin'in kocasının öldürülmesinden sorumlu olduğunu iddia ederek, onun bu eylemiyle kendisini ve iki çocuğunu babasız bıraktığını belirtti. Ancak, bu tür bir suç karşısında tek tepkinin, kocasının özgür ve refah dolu bir Rusya için verdiği mücadeleyi sürdürmek olduğunu vurguladı.




Navalnaya, "Alexei Navalny'nin çalışmalarına devam edeceğim" başlıklı video mesajında, "Özgür bir Rusya'da yaşamak ve inşa etmek istiyorum" dedi. "Yanımda durmanızı ve öfkenizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum."


Rus yetkilileri Navalny'nin ölümüyle ilgili suçlamaları reddederken, Navalnaya, Putin'i kocasının ölümünden sorumlu tuttu ve onun mücadelesine devam edeceğini açıkladı.


Navalnaya, "Vladimir Putin kocamı öldürdü" diyerek suçlamalarını sürdürdü. "Ama diğer yarısı hâlâ bende ve bu bana vazgeçmeye hakkım olmadığını söylüyor."




Kremlin, Navalny'nin ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, Navalnaya, kocasıyla olan mücadelesinde her zaman destek verdiğini ve onunla birlikte ülke için savaşmaya devam edeceğini ifade etti.


Navalnaya, "Putin'in üç gün önce Alexei'yi neden öldürdüğünü tam olarak biliyoruz" dedi. "Bunu yakında açıklayacağız. Suçu işleyenlerin kimliklerini ortaya çıkaracağız."

Post a Comment

Daha yeni Daha eski