MATSO Başkanı: İhracatı Artırmak İçin Doğru Adımlar Atmalıyız




Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat'ın ekonomik refahını artırabilmek için ihracatın artırılması gerektiğini vurguladı. MATSO binasında düzenlenen 'İhracatta Devlet Destekleri-2' konulu bilgilendirme seminerinde konuşan Güngör, ülke ve kent ekonomisinin kalkınması için ihracatın önemine dikkat çekti. Güngör, "İşletmelerin küresel pazarda rekabet edebilmesi ve ekonomik refahın artırılması için ihracatı artırmalıyız. Bu doğrultuda, ihracatın işleyişini anlamalı ve doğru adımlar atmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.


Güngör, Manavgat'ın ihracat potansiyelinin yüksek olmasına rağmen ihracat yapan firma sayısının az olduğunu belirtti. 2023 yılında Manavgat'ın sadece 18 milyon 278 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Güngör, "Maalesef ihracat yapan firma sayımız oldukça az. Kentimizde ihracatı teşvik etmek ve desteklemek için doğru stratejiler geliştirmeliyiz" dedi.


Başkan Güngör, Türkiye ve Manavgat ihracatını etkileyen faktörler arasında devlet desteklerinin önemli bir rol oynadığını da vurguladı. Seminerin, Manavgat ihracatçılarının devlet destekleri ve güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçladığını belirten Güngör, katılımcıların bu bilgiler doğrultusunda ihtiyaç duydukları desteğe ulaşarak bölge ihracatının artmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski